Speel MediaMasters en ontdek de wereld van mediawijsheid! MediaMasters is er ook voor dove of slechthorende kinderen uit groep 7 en 8. MediaMasters is een spannende serious game over de kansen en gevaren van (digitale) media. Leerlingen gaan samen in de klas én thuis het avontuur aan en bundelen hun mediawijze krachten om MediaMissies te volbrengen.

Het speciaal onderwijs heeft een eigen klassement, hoofdprijs en filmafleveringen zijn voorzien van ondertiteling en worden tijdens de Week van de Mediawijsheid ondersteund met gebarentaal.

MediaMasters kan vanaf oktober het hele schooljaar worden gespeeld, met als hoogtepunt de landelijke wedstrijd tijdens de Week van de Mediawijsheid op 16 t/m 23 november 2018. Strijdt jouw klas mee om de titel ‘Meest mediawijze speciaal onderwijsklas van Nederland’?

Klas aanmelden voor schooljaar 2018/2019

Winnaars 2017/2019: groep 8 van de Sterrenkijker uit Uden

Check de trailer

Tijdens de Week van de Mediawijsheid zijn de video’s ondersteund met gebarentaal.


Ontmoet de MediaSquad

Leer de gebaren van de karakters uit MediaMasters kennen.


Leer de begrippen

Bekijk de video en leer de begrippen uit MediaMasters kennen.


Hoofdprijs speciaal onderwijs

Win met de hele klas een bezoek naar Beeld en Geluid en neem een kijkje in de studio van The Voice Of Holland (incl. vervoer)
De winnaars van MediaMasters 2018 brengen met hun klas en begeleiders een bezoek aan de experience van Beeld en Geluid en krijgen een speciale workshop genaamd ‘Beeldgeheimen’. Beelden die de media je dagelijks voorschotelen hebben na het volgen van deze workshop geen geheimen meer voor je! Verkooptechnieken in vlogs? Jij herkent ze gelijk! Leer de taal van beeld lezen, schrijven en begrijpen in deze workshop. Daarnaast bieden VodafoneZiggo en Talpa de winnende klas een bezoek aan de studio van The Voice of Holland aan.

Kijk op beeldengeluid.nl/schoolreisje voor meer informatie over Beeld en Geluid.


Winnaars 2017/2019: groep 8 van de Sterrenkijker uit Uden

Meer informatie

 

Mede mogelijk gemaakt door:

Koninklijke Kentalis
Kentalis is er voor mensen die een taalontwikkelingsstoornis hebben of slechthorend, doof of doofblind zijn, ook als zij meerdere beperkingen hebben. Wij willen dat iedereen kan meedoen. Daarom bieden we onderzoek, zorg en onderwijs op maat, dicht bij huis en op locaties door heel Nederland. Ook werken we samen met zorg- en onderwijsprofessionals in het binnen- en buitenland. Samen komen we verder.

Koninklijke Auris Groep
Auris helpt mensen die problemen hebben met horen, spreken of taal. Dat kun je breed zien: van peuters die net hebben leren praten tot volwassenen met ernstige problemen met horen. Ook zorgt Auris voor passend onderwijs en begeleidt Auris professionals door bijvoorbeeld scholing en advies.


kentalis-speciaal-onderwijs

auris-speciaal-onderwijs