Kinderrechten Filmfestival

Video-opdracht UNICEF Kinderrechten Filmfestival

19 november 2018 – Thuis of na schooltijd kunnen leerlingen in de thuisomgeving extra bits verdienen. Bijvoorbeeld door aan de slag te gaan met de video-opdracht van het UNICEF Kinderrechten Filmfestival. Hierbij worden leerlingen uitgedaagd om een Mini Movie te maken over een thema dat past bij MediaMasters.

Leerlingen kunnen deze opdracht alleen, in kleine groepjes of met de hele klas uitvoeren. De beste filmpjes worden beloond met een filmworkshop in de klas of in Beeld en Geluid in Hilversum. Het opsturen van de Mini Movie kan tot donderdag 22 november 18.00 uur.

De opdracht

Wat houdt de opdracht precies in? Bekijk hieronder de video.

Hoe doe je mee?

Als je in het bezit bent van een tablet, kun je in de App Store of via Google Play gratis de Mini Movie Maker downloaden. Via deze eenvoudige app kun je een Mini Movie maken. Je mag ook een korte film maken zonder deze app. Let er dan wel op dat je een goed verhaal hebt en dat de film niet langer dan 2,5 minuten duurt. Wil je echt een Mini Movie maker expert worden? Bekijk dan de interactieve digiles.

De deadline voor het insturen van jullie Mini Movie is donderdag 22 november om 18.00 uur. 

De Mini Movie is klaar. Wat nu?

  • Upload de film, bijvoorbeeld op YouTube. Zet de film op ‘verborgen’, maar niet op ‘privé’. Films die op ‘privé’ staan, kunnen niet door UNICEF bekeken worden.
  • Kopieer de YouTube-link, plak deze in het inschrijfformulier en vul je gegevens in. UNICEF gebruikt de gegevens alleen om bit-codes te sturen.
    Let op: elke link wordt gecontroleerd. Geen (echte of goede) link = geen bit-code.
  • Binnen ongeveer 3 uur, nadat UNICEF de Mini Movie heeft bekeken, mailen zij je de bit-code die je bij MediaMasters kunt inwisselen in de Bitbank.

Wil je liever niet via YouTube jullie film delen? Dan kun je de film ook via WeTransfer sturen naar filip@krff.nl

Extra prijs: Deelname aan het filmfestival

De 5 leukste en/of meest originele Mini Movies winnen een filmworkshop op school van een filmcoach van Hollywood in de Klas. Deze filmcoach neemt, samen met de hele klas, een verbeterde versie van jullie Mini Movie op en deze film doet vervolgens mee aan ons Filmfestival.

» Meer weten over kinderrechten? Klik dan hier.

Extra opdracht na de Week van de Mediawijsheid: Mini Movie over kinderrechten

Heb je de MediaMasters finale gespeeld, maar lijkt het je leuk om na de Week van de Mediawijsheid nog een Mini Movie te maken over kinderrechten? Met deze extra opdracht van UNICEF Kinderrechten Filmfestival maak je kans op 150 extra bits voor MediaMasters-wereld, een professionele remake van jouw film en deelname aan het filmfestival. Wil je hieraan meedoen? Dan kun je tot 1 maart 2019 nog ideeën voor een kinderrechtenfilm insturen.

» Klik hier voor meer informatie.


Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom MediaMasters en praat op sociale media mee via de hashtag #MediaMasters

Deel dit bericht