Van 8 t/m 15 november strijden duizenden klassen om de titel: ‘Meest mediawijze klas van Nederland’

Het is bijna zover! Vrijdag start de landelijke wedstrijd van MediaMasters. Van 8 t/m 15 november strijden duizenden klassen om de titel: ‘Meest mediawijze klas van Nederland’. In deze nieuwsbrief staat meer informatie over onder andere de voorbereiding op het spel en de prijzen. Zijn jullie er klaar voor?

Jouw mening telt! We zijn benieuwd naar welke datum voor jou het beste uitkomt in het jaar om MediaMasters te spelen. Laat het ons weten via deze 1-minuut-enquête.

Met vriendelijke groet,
Het team van MediaMasters

Voorbereiden doe je zo:

Heb je vragen over je account of over het aanmelden? Neem dan contact op met de MediaMasters-helpdesk via info@mediamasters.nl. Word je liever telefonisch geholpen? Dat kan via 035-799 40 84 op doordeweekse dagen van 08.00 tot 17.00 uur.

Prijzen

Zoals ieder jaar zijn er weer mooie prijzen te winnen. Tijdens de landelijke wedstrijd strijden de klassen om de volgende prijzen:

  • Eerste prijs: bezoek aan Beeld en Geluid en een masterclass ’Presenteren’ door een presentator van het NOS Jeugdjournaal, Hilversum (incl. vervoer)
  • Tweede prijs: bezoek aan Eye Filmmuseum, Amsterdam (incl. vervoer)
  • Derde prijs: rondleiding bij MU artspace en de workshop ‘Computer Portraits’, Eindhoven (excl. vervoer)
  • Provincieprijs: 12x een mediawijs prijzenpakket
  • Speciaal onderwijs-prijs: bezoek aan Beeld en Geluid en een masterclass ‘Presenteren’ door een presentator van het NOS Jeugdjournaal, Hilversum (incl. vervoer)

Bekijk alle prijzen

Verloop van de MediaMasters speldagen tijdens de Week van de Mediawijsheid

Van 8 t/m 15 november speel je met de klas vijf speldagen MediaMasters. Elke speldag duurt maximaal een uur. De vijfde speldag is de finale. Jullie mogen meerdere speldagen achter elkaar spelen als dat beter uitkomt. Zolang alle speldagen, inclusief de finale, maar gespeeld zijn vóór vrijdag 15 november, 15.00 uur.

In de eerste vier speldagen beantwoorden jullie vijf vragen. Is de vraag goed? Dan verdienen jullie bits! Elke speldag heeft ook een doe-opdracht om extra bits mee te scoren.

Op de finaledag kunnen jullie de verdiende bits strategisch inzetten door jokers te kopen. In de finale beantwoorden jullie 15 vragen op tijd. Door de jokers slim in te zetten kun je extra bits verdienen, een hint krijgen of de tijd stilzetten. De winnaars worden bekendgemaakt op maandag 18 november om 13.00 uur op mediamasters.nl.

Tip: de leerlingen mogen het antwoord op iedere vraag opzoeken op internet, ook tijdens de finale!

MediaMasters Extra

Op MediaMasters Extra (vanaf 9 november beschikbaar) kunnen leerlingen extra opdrachten uitvoeren om nog meer bits te verdienen voor hun klas. Iedere extra opdracht levert een vast aantal extra bits op, afhankelijk van hoeveel tijd het uitvoeren van deze opdracht kost. De extra opdrachten zijn heel verschillend en vergen soms ook samenwerking tussen de leerlingen onderling en met hun ouders/verzorgers.

Inloggen op MediaMasters Extra is niet nodig. Leerlingen hoeven bij het cashen van de extra bits alleen hun klassencode in te voeren. Het is aan de leraar om de leerlingen te motiveren tot het maken van de extra opdrachten. De klassencode is te vinden naast de klassennaam in je Mijn MediaMasters-account.

Week van de Mediawijsheid:
Aan of uit?

Hoe helpen apps, chats en digitale tools ons in het leven? En wanneer zit technologie ons juist in de weg? Tijdens de Week van de Mediawijsheid van 8 t/m 15 november stellen we iedereen de vraag: wanneer kies jij om aan of uit te staan? Doe ook mee als school door tijdens de #WvdM extra aandacht te besteden aan mediawijsheid.

Meer informatie

Maak je collega’s enthousiast

Kennen jouw collega’s uit groep 7 of 8 MediaMasters al? Vertel hen erover, deel de trailer en nodig hen uit om ook mee te spelen. MediaMasters is ongeacht niveau, voorkennis en achtergrond te spelen, kost gedurende de Week van de Mediawijsheid slechts één uur per speldag en vereist een digibord en een goede internetverbinding.

Vragen?

Kijk voor meer informatie bij de veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact op via info@mediamasters.nl of neem telefonisch contact op via 035-799 40 84 op doordeweekse dagen van 08.00 tot 17.00 uur.

Deel dit bericht