Voorbereidende MediaMissie

Speel vanaf nu de voorbereidende MediaMissie!

4 oktober 2018 Het is zover: de voorbereidende MediaMissie is vanaf nu te spelen! Jouw klas maakt alvast kennis met Micky, Donna, James en Rick van de MediaSquad.

» Start hier de voorbereidende MediaMissie

Bovendien kunnen de leerlingen oefenen met de verschillende vraagsoorten en mediawijze onderwerpen, wat hen tijdens de landelijke wedstrijd in de Week van de Mediawijsheid (16 t/m 23 november) van pas zal komen.

» Jouw klas nog niet aangemeld? Klik dan hier

Technische tip: ondersteunde browsers

MediaMasters maakt sinds dit jaar gebruik van nieuwe techniek. Maak daarom gebruik van één van deze ondersteunde browsers om MediaMasters te spelen:
Chrome / Firefox / Edge

Nieuw lesmateriaal Rights Now!

In de voorbereidende MediaMissie zit een introductie-opdracht over vloggen uit het nieuwe lesmateriaal ‘Rights Now’. Vloggen lijkt zo makkelijk, maar er komt meer bij kijken dan je denkt! Samen met YouTuber Furtjuh leren jullie alles over vloggen én kinderrechten. Want die heb je als je iets online publiceert, gelukkig maar!

Rights Now is gemaakt door Unicef en FutureNL.

» Aan de slag? Schrijf je right now in voor de Digi-doener en ontvang vanaf 12 oktober alle Rights Now-lessen gratis in je mail

Bestel de Nieuwsservice

Vraag nu de gratis Nieuwsservice aan en vorm tijdens MediaMasters een nieuwsredactie met je klas. Leerlingen worden journalisten en het lokaal verandert in een redactieruimte voorzien van (digitale en papieren) kranten en tijdschriften.

» Lees hier hoe je het actuele nieuws onder de duim krijgt

Kennen jouw collega’s uit groep 7 of 8 MediaMasters al? Vertel hen erover, deel de trailer en nodig hen uit om ook mee te spelen.

 


Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom MediaMasters en praat op sociale media mee via de hashtag #MediaMasters

Deel dit bericht