Nieuwe MediaMasters Club: veilig internet

6 februari is het Safer Internet Day, een dag waarop er wereldwijd aandacht is voor online veiligheid. Wat kun je doen om cybercrime te herkennen? Hoe voorkom je risico’s en waar kun je terecht als je iets naars meemaakt op internet? Samen met Jimmy en Isha van de MediaMasters Game gaan de leerlingen aan de slag met MediaMissies, een doe-opdracht en een debat rondom dit thema. Met elkaar kunnen we het internet veiliger maken!

Deze MediaMasters Club is tot stand gekomen met medewerking van Safer Internet Day, ECP/veiliginternetten.nl, Meldknop.nl, De Vier Windstreken, NOS Jeugdjournaal, Alert Online, Fraudehelpdesk, Online Masters van VodafoneZiggo en het Centre of Expertise Cyber Security van de Haagse Hogeschool.

Ga naar de MediaMasters Club

Safer Internet Day

De dag is een initiatief van De Europese Commissie (DG Connect, Better Internet for Kids Programma) en wordt in Nederland gecoördineerd door ECP (met Veiliginternetten.nl) dat samen met het Expertisebureau Online Kindermisbruik (met de helplijn Helpwanted.nl) en Mediawijzer.net het Nederlandse Safer Internet Centre vormt.

Met het thema ‘Create, connect and share respect: A better internet starts with you’ worden jongeren, docenten, ouders, bedrijven en overheid opgeroepen om gezamenlijk een beter internet voor kinderen te creëren. Gedurende de hele week zijn er diverse activiteiten om aandacht te vragen voor online veiligheid en digitale vaardigheden van kinderen en jongeren. Ook is in opdracht van het Safer Internet Centre Nederland een onderzoek uitgevoerd waarin een beeld wordt gegeven van de houding en het gedrag van jongeren ten opzichte van cybercrime.

Wereldwijd wordt de Safer Internet Day in meer dan 100 landen gevierd, gecoördineerd door het Insafe/INHOPE netwerk, met de steun van de Europese Commissie en nationale Safer Internet Centers in Europa. Bekijk voor een overzicht van internationale activiteiten de website van de Europese Safer Internet Day: www.saferinternetday.org

Deel dit bericht