Ouder & Kind Quiz: gespreksstarter voor thuis

17 november 2018 – Onze duim is in tijden niet zo machtig geweest. Met één click, scroll of swipe verschaft ‘ie ons toegang tot een wereld aan informatie en mogelijkheden. Maar de ene duim is de andere niet, en niet iedereen is even handig online. Van het zoeken naar informatie en jezelf beschermen tegen cybercriminelen tot het zelf maken van media: het wordt steeds belangrijker om mediawijsheid in de vingers te krijgen.


Hoe is dat bij jullie thuis? Weten jullie alles van cookies, privacy en phishing? Vloggen jullie wel eens? Gebruiken jullie media om naar te kijken, of ook om zelf doelen te bereiken? En wat kunnen jullie van elkaar leren? De Ouder & Kind Quiz is bedoeld om op het gesprek tussen ouder en kind op gang te brengen. Speel samen deze quiz en ontdek in welk profiel jullie passen. Na afloop krijgen jullie advies én enkele vragen om elkaar te stellen. Zo kun je thuis verder met elkaar in gesprek.

Kinderen mogen eerst. Daarna is de ouder, verzorger, leerkracht en/of begeleider aan de beurt. De quiz is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar.

» Speel de Ouder & Kind Quiz hier.


Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom MediaMasters en praat op sociale media mee via de hashtag #MediaMasters

Deel dit bericht