Meld je klas aan voor een nieuw schooljaar MediaMasters


19-6-2019 – Wordt jouw klas de meest mediawijze klas van Nederland in 2019/2020?! Het is weer mogelijk om je klas(sen) aan te melden voor een nieuw jaar MediaMasters. MediaMasters kan het hele schooljaar gespeeld worden, met als hoogtepunt de landelijke wedstrijd tijdens de Week van de Mediawijsheid van 8 t/m 15 november. Meld je klas zo snel mogelijk aan en speel vanaf september de voorbereidende MediaMissie.

» Klas aanmelden

Landelijke wedstrijd tijdens de Week van de Mediawijsheid

In vijf speldagen worden leerlingen uitgedaagd om de jongeren van MediaMasters te helpen bij hun spannende mediawijze missie. Elke speldag wordt klassikaal gespeeld en bestaat uit een aflevering op het digibord, afgewisseld met vragen en opdrachten waarmee bits verdiend kunnen worden. Vervolgens kunnen de leerlingen ook thuis aan de slag met extra opdrachten waarmee ze bijdragen aan de totale score van hun klas.

De klas die de meeste bits scoort mag zich de meest mediawijze klas van Nederland noemen en wint een mooie prijs. Iedere leerling ontvangt na afloop een MediaMasters-certificaat van deelname.

» Klas aanmelden voor MediaMasters


Bekijk het interview met leerkracht Bop Marchal van groep 8 van KDBS Het Tangram, de winnaars van MediaMasters 2018.

Speciaal onderwijs

MediaMasters is ook geschikt voor het speciaal onderwijs met een eigen klassement en hoofdprijs. De filmafleveringen zijn voorzien van ondertiteling en worden tijdens de Week van de Mediawijsheid ondersteund met gebarentaal.

Bekijk het interview met Rutger Hende, leerkracht van groep 8 op SBO de Toermalijn. Zijn klas was de winnaar van de speciaal onderwijs competitie in 2018. Hij vertelt wat zijn leerlingen hebben geleerd van MediaMasters.

Speel MediaMasters het hele jaar door

Na de Week van de Mediawijsheid gaat MediaMasters door! Hoe scoorde jouw klas op privacy? Wil je meer aandacht besteden aan omgangsvormen op WhatsApp of cyberpesten? Ga dan aan de slag met de thematische MediaMissies mede mogelijk gemaakt door verschillende organisaties die zich in Nederland bezighouden met mediawijze thema’s.

De extra MediaMissies zijn het hele jaar door beschikbaar. Handig als je wilt aanhaken op de actualiteit, een incident in de klas of gewoon extra aandacht wilt schenken aan een bepaald thema.

» Aan de slag

Week van de Mediawijsheid 2019

Velen van ons staan graag ‘aan’. We klikken, delen en chatten wat af. Maar de tijd vliegt voorbij en je lichaam geeft signalen dat altijd aanstaan niet kan: te weinig slaap, last van je nek, slechter wordende ogen. Anderen maken juist te weinig gebruik van digitale media, terwijl slim ‘aanstaan’ je veel kan opleveren en je leven kan verrijken.

Tijdens de #WvdM19 van 8 t/m 15 november stellen we de vraag: wanneer sta jij aan of uit? Weet jij de mogelijkheden van media volop te benutten en ook de uitknop te vinden?

» Meer informatie

Deel dit bericht