MediaMasters-wereld

MediaMasters is vernieuwd!

11 september 2018 – Het nieuwe schooljaar is begonnen en MediaMasters wordt nog leuker en mediawijzer! Vanaf dit jaar kun je al in oktober starten met een voorbereidende MediaMissie. Slim, want daarin krijgt jouw klas hints die ze goed kunnen gebruiken tijdens de landelijke wedstrijd in de Week van de Mediawijsheid. Die is dit jaar van 16 t/m 23 november.

Vernieuwde MediaMasters-wereld

Vanaf de Week van de Mediawijsheid kunnen jullie aan de slag in de MediaMasters-wereld: moderner, spannender, mediawijzer! De MediaMasters-wereld bestaat uit 7 wijken – met elk een eigen thema – waarin jullie mediawijze opdrachten en uitdagende MediaMissies kunnen volbrengen. Bij elke opdracht kun je bits scoren. Welke klas heeft straks de meeste bits verdiend? Die mag zich de meest mediawijze klas van Nederland noemen en wint een mooie prijs! Iedere leerling ontvangt na afloop een MediaMasters-certificaat van deelname. Bekijk hier de prijzen.

Hele schooljaar MediaMasters

Na de Week van de Mediawijsheid gaat MediaMasters door! Hoe scoorde jouw klas op privacy? Wil je meer aandacht besteden aan omgangsvormen op WhatsApp of cyberpesten? Ga dan aan de slag met de thematische MediaMissies en blijf bits scoren! De 3 klassen die op 1 juni 2019 de meeste bits hebben verzameld, winnen ook een mooie prijs.

De extra MediaMissies zijn het hele jaar door beschikbaar. Handig als je wilt aanhaken op de actualiteit, een incident in de klas of gewoon extra aandacht wilt schenken aan een bepaald thema. Voor elk thema dat je hebt uitgespeeld, mogen de leerlingen een sticker plakken op de achterkant van de speciale campagneposter.

» Bestel extra campagneposters en stickers tegen verzendkosten


Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom MediaMasters en praat op sociale media mee via de hashtag #MediaMasters

Deel dit bericht