MediaMasters wereld

Maak de extra opdrachten en verdien meer bits

21 november 2018 – Ga met zoveel mogelijk bits de finale in en maak de extra opdrachten. Deze opdrachten zijn te vinden in de wijken rondom MediaMasters Centraal. Tijdens deze opdrachten moeten leerlingen onderling samenwerken of de hulp gebruiken van hun ouders/verzorgers. Door te klikken op de actieve gebouwen kunnen leerlingen opdrachten starten.

Nadat je een extra opdracht hebt afgerond verdien je een Bit-code en deze kun je verzilveren in het BitBankOverzicht. Bekijk hieronder de extra beschikbare opdrachten:

De Ouder & Kind Quiz

Quiz waarin ouder(s) en kinderen samen meer inzicht krijgen in elkaars mediagebruik en vaardigheden.

Anonieme foto-opdracht

Wie ben jij op internet? En wat betekent privacy voor jou? Creëer een kunstwerk van je eigen anonieme foto!

De Bibliotheek-opdracht

Opdracht waarin leerlingen informatievaardigheden trainen en leren hoe je betrouwbare bronnen kunt herkennen.

Cookie-opdracht

Weet jij wat cookies zijn? En hoe ze reclamemakers helpen producten op internet te verkopen? In deze opdracht leer je daar meer over.

De Video-opdracht

In de video-opdracht worden leerlingen uitgedaagd om een mini-movie te maken over een thema dat past bij MediaMasters 2018. Leerlingen kunnen deze opdracht alleen, in kleine groepjes of met de hele klas uitvoeren. De beste filmpjes worden beloond met een filmworkshop in de klas of in Beeld en Geluid in Hilversum.

Let op! De video’s kunnen tot uiterlijk donderdagmiddag 22 november 16:00 uur worden ingestuurd.

Robotica-opdracht

Wat weet jij over robots? In deze opdracht leer je van Isa el Doori, student aan de TU in Delft, waarom robotica zo belangrijk is voor de toekomst.

CodeCombat

Kun jij al een beetje programmeren? En lukt het jou om level 5 van CodeCombat te bereiken? Als je level 5 ‘ Ware Namen’ bereikt vind je de bitcode bovenin in de CodeEditor.

Slecht Nieuws Game

Hoe maak je nepnieuws? Ga samen met een klasgenoot of vriend(in) aan de slag om te leren hoe nepnieuws-makers te werk gaan en welke technieken ze gebruiken.

Nieuws in de klas-opdracht (klassikaal)

Vorm een redactie met je klas en maak een krant! Tijdens dit proces leren jullie veel over journalistiek en nieuws.

HackShield

Strijd mee tegen hackers! Speel Hackshield en word een ‘future cyber hero’.

Its Up To You (klassikaal)

In deze opdracht kun je in een interactieve film over online pesten keuzes maken over wat jij zou doen. En zien wat de gevolgen van deze keuzes zijn. Let op: er komen nare scheldwoorden in de film voor.”

» Kijk hier voor meer informatie.


Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom MediaMasters en praat op sociale media mee via de hashtag #MediaMasters

Deel dit bericht