Ga verder met mediawijsheid in de klas

19 november 2019 – Na de Week van de Mediawijsheid gaat MediaMasters door! Door in de klas en thuis verder aan de slag te gaan met thematische MediaMissies in de verschillende MediaMasters-wijken verzamelen jullie nog meer bits. Gebruik de MediaMasters-poster om het hele schooljaar bij te houden welke wijken jullie hebben afgerond. De MediaMissies zijn het hele jaar, op ieder moment beschikbaar. En de drie klassen die op 1 juni 2020 de meeste punten hebben verzameld, winnen een speciale prijs.

Prijzen aan het einde van het schooljaar

1e prijs: Workshop RoboSchool in de klas

Met de klas: leren programmeren met Ozobot

RoboSchool komt bij jou in de klas met robots die je zelf kunt programmeren. In teams race je tegen elkaar met Ozobot. En je programmeert de robot voor een freestyle danswedstrijd. Wil je meer weten over programmeren met robots? Ga dan naar roboschool.nl

2e prijs: Nieuws in de klas workshop

Met de klas: leren hoe nieuws wordt gemaakt

Heb je de tweede prijs gewonnen in de jaarcompetitie? Dan geeft Nieuws in de klas een workshop bij jou in de klas. Hierin gaan jullie aan de slag met vragen als: Hoe wordt het nieuws gemaakt? Wat zijn betrouwbare media, hoe herken je nepnieuws? Ook een nieuwsquiz zal niet ontbreken.

3e prijs: het boek: ‘What the H@ck!’

Alle leerlingen ontvangen het boek ‘What the H@ck!’. In dit boek gaat André de strijd aan tegen cybercriminelen, als hij er ineens achter komt dat hij is gehackt en zijn gegevens zijn gewist. In het verhaal bedenkt hij een game en het anti-hackplatform genaamd Hackshield, waarmee hij andere jongeren wil waarschuwen voor hackers. Ben jij zelf goed beschermd tegen hackers? Dat ontdek je als je What the H@ck! leest.

> Kans maken op deze prijzen? Ga aan de slag!

Deel dit bericht