MediaMasters, media educatie, Evens

MediaMasters wint prestigieuze Evens Prijs

1 april 2016 – MediaMasters heeft de prestigieuze internationale Evens Prijs voor Media Educatie gewonnen. Deze jaarlijkse prijs wordt toegekend aan het meest succesvolle Europese initiatief dat kinderen van 9-16 jaar verantwoordelijk en constructief leert omgaan met sociale media.

Uit het juryrapport: “Complimenten voor de speelse en toch zeer effectieve manier om kinderen te leren omgaan met de grote diversiteit aan (digitale) media.”

Onafhankelijke jury

Een onafhankelijke jury van internationale experts besloot de 4e Evens Prize for Media Education uit te reiken aan MediaMasters. Zij roemde het innovatieve project onder andere vanwege de wijze waarop ouders en leerkrachten worden betrokken bij media-educatie.

Uit het juryrapport: “MediaMasters bevat diverse kwalitatief hoogwaardige elementen. De jury prijst met name de pragmatische en holistische aanpak van MediaMasters.”

Programmamanager Mary Berkhout nam de prijs op donderdag 21 mei 2015 in Warschau (Polen) in ontvangst. De 2e prijs ging naar de educational game Data Dealer.

Uit het juryrapport: “MediaMasters is een uitstekend voorbeeld voor andere Europese programma’s op het gebied van media-educatie.”

Aan de prijs zit een geldbedrag van 25.000,- verbonden. Dit geld wordt besteed aan de doorontwikkeling van MediaMasters.

Aanmelden voor MediaMasters kan via Mijn MediaMasters


Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom MediaMasters en praat op sociale media mee via de hashtag #MediaMasters

Deel dit bericht