De Schaduwzijde – Zo kun je internet zelf veiliger maken


13-5-2019 – Heeft jouw klas het mysterie al ontrafeld? De MediaSquad is hard op zoek naar de saboteur van MediaMasters en jouw klas kan hen daarbij helpen. Alleen deze maand heb je nog de mogelijkheid om bits te verdienen: speel in de MediaMasters-wereld de MediaMissies over thema’s zoals online veiligheid en cyberpesten. De klas die op 1 juni de meeste bits heeft verzameld, wint een leuke prijs om het schooljaar mediawijs mee af te sluiten.

Dit jaar is MediaMasters vernieuwd met de MediaMasters-wereld. Zie je tijdens het spelen iets wat beter of anders kan? Laat het ons weten. Samen maken we MediaMasters beter en nog leuker!

UITGELICHT -De Schaduwzijde: Zo kun je internet zelf veiliger maken

Ga deze maand aan de slag met het thema online veiligheid. In de wijk De Schaduwzijde gaan Micky en Donna van de MediaSquad op onderzoek uit en gaan ze langs bij de politie. Politieagent en vlogger Jan-Willem Schut geeft hen tips en tricks om online veiliger te zijn. Kan hij de MediaSquad verder helpen met de zoektocht naar de saboteur van MediaMasters?

» Aan de slag

Meer informatie over het thema cybercriminaliteit en/of cyberpesten

De MediaMissies in de Schaduwzijde zijn tot stand gekomen met medewerking van: Veiliginternetten.nlMeldknop.nlHackShieldPestwebDe Week Tegen Pesten en Vraag het de Politie.

Extra tip bij de wijk de Schaduwzijde: Hackshield

Hackshield, een spannend spel over de gevaren van internet, maakt kinderen bewust van de gevaren die ze online lopen.

Spelenderwijs leren de kinderen online skills waarmee ze zich kunnen wapenen tegen cybercriminaliteit. Ze spelen de hoofdrol in een meeslepend verhaal en ontwikkelen zich tot heuse Future Cyber Heroes.

» Hackshield is gratis te spelen via joinhackshield.nl

Vragen of problemen?

We hebben alles uitgebreid getest en de technische problemen van MediaMasters zijn verholpen. Toch kan het zo zijn dat je tegen iets aanloopt.
Kijk voor een oplossing van je probleem eerst op MediaMasters.nl/faq. Staat het antwoord er niet tussen? We helpen je dan graag via info@mediamasters.nl en via 035-6771924 tijdens ons telefonisch spreekuur iedere dinsdag en donderdag tussen 14:00 – 16:00 uur.

Deel dit bericht