Check je MediaRapport en ga verder aan de slag met mediawijsheid

17 november – De landelijke wedstrijd is voorbij, maar MediaMasters gaat door! Wil je weten hoe jouw klas ervoor staat? Bekijk dan het MediaRapport*. Het MediaRapport kun je vinden in de game-omgeving. Het rapport geeft een indicatie hoe je klas heeft gescoord op verschillende thema’s binnen het domein digitale geletterdheid. Zo weet je gelijk waar je met de ThemaMissies nog meer aandacht aan kunt besteden. 

Het MediaRapport

Het MediaRapport laat zien welke resultaten jouw klas heeft behaald voor de vijftien thema’s binnen het domein digitale geletterdheid. Deze resultaten zijn berekend op basis van de gegeven antwoorden tijdens de Week van de Mediawijsheid. Wil je de kennis op een bepaald vlak verbeteren of is er extra aandacht nodig voor een bepaald thema? Speel dan de extra MediaMissie die bij dat betreffende thema hoort. 

*Het MediaRapport is bedoeld om op een leuke manier inzicht te geven in de spelresultaten van je klas en is vrij van enig waardeoordeel. Netwerk Mediawijsheid doet haar best de spelresultaten correct weer te geven, maar is niet verantwoordelijk voor eventuele foutieve verwerking van speldata.

ThemaMissies

Wil je de kennis van jouw klas op een thema verbeteren of er extra aandacht aan besteden? Ga dan aan de slag met de ThemaMissies. De Themamissies kun je spelen in de game en zijn het hele schooljaar beschikbaar.

MediaMasters Bieb: Meer met mediawijsheid in de klas

Nieuw dit jaar is de MediaMasters Bieb. Op deze pagina vind je mogelijkheden om je verder te verdiepen in een van de 15 thema’s door middel van leestips en lesmateriaal aangeleverd door partners van Netwerk Mediawijsheid.


Bekijk hier een overzicht van al het nieuws rondom MediaMasters en praat op sociale media mee via de hashtag #MediaMastersNL.

Deel dit bericht