Aanmelden voor de MediaMasters Game? Het kan nog steeds!

Vergeten in te schrijven voor de MediaMasters Game? Geen probleem. Het is deze week nog mogelijk om je klas aan te melden. De Game start aanstaande vrijdag en is tot 24 november te spelen. Er zijn al meer dan 5000 klassen door heel Nederland die meedoen. Doen jullie ook mee?

Meld je hier aan

Waarom meedoen?

Spelenderwijs maken kinderen tijdens de MediaMasters Game kennis met mediawijsheidthema’s als sociale media, reclame, informatievaardigheden, programmeren, games, cyberpesten, vloggen, beeldvorming, virtual reality en online gedrag. De klas die de meeste punten scoort mag zich de meest mediawijze klas van Nederland noemen en wint mooie prijzen. Iedere leerling ontvangt aan het einde van de week een MediaMasters diploma.

Hoe werkt de MediaMasters Game?

Meer informatie? Klik hier voor de handleiding.

Speciaal onderwijs

De interactieve game MediaMasters is er ook voor slechthorende en dove kinderen. Leerlingen uit groep 7 en 8 leren met het mediawijsheidspel over de kansen en de gevaren van media. De Game is ondertiteld en wordt sinds 2016 ook ondersteund met gebarentaal. Klassen uit het speciaal onderwijs hebben een eigen eindklassement en maken kans op een speciale prijs.

Week van de Mediawijsheid

De MediaMasters Game wordt gespeeld tijdens de Week van de Mediawijsheid. Dit jaar vindt deze plaats van 17 t/m 24 november met als thema ‘Generatie Media: samen mediawijs’. Kijk voor meer informatie op www.weekvandemediawijsheid.nl.

Deel dit bericht