Speel MediaMasters en ontdek de wereld van de mediawijsheid! MediaMasters is een spannende serious game over de kansen en gevaren van (digitale) media, speciaal voor groep 7 en 8. Door het spelen van de game bouwen leerlingen basiskennis op over mediawijsheid. Hoe ga je mediawijs om met WhatsApp, privacy en nepnieuws? Leerlingen gaan samen in de klas én thuis het avontuur aan en bundelen hun mediawijze krachten om MediaMissies te volbrengen. Durft jouw klas het aan?

MediaMasters kan vanaf oktober het hele schooljaar worden gespeeld, met als hoogtepunt de landelijke wedstrijd tijdens de Week van de Mediawijsheid op 16 t/m 23 november 2018. Meld nu je klas aan voor MediaMasters 2018/2019.

Aan de slag met de voorbereidende MediaMissie!

Doe alvast waardevolle kennis op die jullie straks tijdens de landelijke wedstrijd goed kunnen gebruiken. En leer bovendien de spelomgeving en de vraagtypes alvast kennen. Let op: jullie verdienen nog geen bits met deze Missie.

Inloggen

Prijzen MediaMasters

Dit jaar zijn er tijdens de landelijke wedstrijd in de Week van de Mediawijsheid en aan het einde van het schooljaar mooie prijzen te winnen. Breng met je klas een bezoek aan Beeld en Geluid en de studio van The Voice of Holland, Eye Filmmuseum of COMM: het museum voor communicatie.


Bekijk de prijzen

Foto: Jorrit Lousberg