Ontdek de wereld van mediawijsheid!

Tijdens de Week van de Mediawijsheid ging groep 8 van KDBS Het Tangram uit Rotterdam er met de titel ‘meest mediawijze klas van Nederland’ vandoor. Vanaf februari gaat MediaMasters door en kun je samen met de klas weer strijden voor leuke prijzen. Heeft jouw klas op 1 juni de meeste bits (punten) verzameld dan win je een leuke mediawijze workshop.

Aan de slag

De MediaMasters wereld is uitgebreid met verschillende thematische wijken. In deze wijken leer je meer over onderwerpen, zoals privacy, online pesten, cybercrime, nepnieuws, games, reclame, onderzoeksvaardigheden, WhatsApp & sociale media, beeldtaal en/of fotograferen & vloggen. Door in de klas en thuis MediaMissies uit te voeren verdien je bits en kom je achter de vraag: wie saboteert MediaMasters?

Speel de game

Schooljaar 2019/2020

Tijdens de landelijke wedstrijd in de Week van de Mediawijsheid (8 tot en met 15 november 2019) strijden duizenden klassen om de titel ‘Meest mediawijze klas van Nederland’.

Meld je klas zo snel mogelijk aan en speel vanaf september de voorbereidende MediaMissie.

Klas aanmelden

Wat is MediaMasters

MediaMasters is een spannende serious game over de kansen en gevaren van (digitale) media, speciaal voor groep 7 en 8. Door het spelen van de game bouwen leerlingen basiskennis op over mediawijsheid. Hoe ga je mediawijs om met WhatsApp, privacy en nepnieuws? Leerlingen gaan samen in de klas én thuis het avontuur aan en bundelen hun mediawijze krachten om MediaMissies te volbrengen. Durft jouw klas het aan?

MediaMasters kan het hele schooljaar worden gespeeld, met als hoogtepunt de landelijke wedstrijd tijdens de Week van de Mediawijsheid op 16 t/m 23 november 2018. Meld nu je klas aan voor MediaMasters 2018/2019.

Klas aanmelden