Rol van bibliotheken

Dit jaar staat er van 16 tot en met 23 november een spannende editie van de MediaMasters Game voor kinderen uit groep 7 en 8 op het programma. Uiteraard is de bibliotheek ook dit jaar weer goed in het mediawijsheidspel vertegenwoordigd met een klassikale MediaMissie en een speciale bibliotheekopdracht ontwikkeld door de Koninklijke Bibliotheek i.s.m. de Bibliotheek op school.Tijdens deze MediaMissie wordt een deel van het vernieuwde Diploma Veilig Internet gespeeld. Zodra hier meer over bekend isZodra hier meer over bekend is, volgt er een update op deze pagina.

Welke scholen in de regio doen mee?

Bibliotheken kunnen MediaMasters aangrijpen om andere dienstverlening van de bibliotheek gericht op informatievaardigheden en mediawijsheid onder de aandacht te brengen. De lijst met deelnemende scholen wordt vanaf september tweewekelijks geüpdate en is op deze pagina te downloaden

Help mee promoten!

Vanaf 1 juni is de inschrijving voor MediaMasters geopend. De MediaMasters Game is een gratis, crossmediale game voor in de klas en thuis die wordt gespeeld tijdens de Week van de Mediawijsheid. Kijk voor informatie en aanmelden op deze website. Helpen jullie mee om de scholen in jullie regio’s te activeren? Promotiemateriaal waaronder teksten, posters en flyers zijn vanaf september te downloaden via www.weekvandemediawijsheid.nl.

Bekijk de trailer van 2017/2018 en deel deze met de scholen in jouw regio. De trailer van MediaMasters 2018/2019 is vanaf september beschikbaar.

Veelgestelde vragen


Deel de trailer